České technologie zaujaly na největším kambodžském strojírenském veletrhu

České firmy Dekonta, IPR Aqua a Jablotron zaujaly na 8. Kambodžském mezinárodním strojírenském a průmyslovém veletrhu v Phnompenhu (CIMIF). V rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) Ministerstva zahraničních věcí ČR partnerům nabídly produkty a služby ve vodohospodářství, odpadovém managementu a zabezpečovacích technologiích.



Jako jedinému přímému evropskému vystavovateli se Česku a jeho firmám dostalo na CIMIF nadstandardní a vřelé pozornosti, o niž jinak musí soupeřit na prestižnějších výstavách.

Phnompenhský strojírenský veletrh, jehož osmý ročník se konal 22.–25.srpna 2019, je jedinou výstavou v Kambodži zaměřující se na oblast strojírenství a průmyslových technologií. S tematickým přesahem do zpracovatelských odvětví v zemědělství, zemědělské mechanizace, obalových technologií a energetiky je zároveň jednou z největších veletržních akcí v zemi. Letošního ročníku se účastnily na dvě stovky vystavovatelů z 15 zemí.

V českém stánku na ploše 18 m2 firmy Dekonta a IPR Aqua představily technologie a služby v oblasti vody a sanitace – kořenové čistírny odpadních vod, kontejnerové mobilní úpravny vody a dekontaminační služby. Nabídku českých technologií doplnil Jablotron, který prezentoval své bezpečnostní a zabezpečovací systémy.

Z významných hostů navštívil českou expozici ministr průmyslu a řemesel Kambodže Cham Prasidh a příznivé odezvy se jí dostalo i na semináři k rozvoji malých a středních podniků, který Ministerstvo průmyslu a řemesel uspořádalo u příležitosti veletrhu. Zde jako jediný zástupce vystavovatelů představil nabídku českých firem chargé d’affaires ad interim a ekonomický diplomat velvyslanectví ČR v Phnompenhu Štěpán Vojnár. Příležitosti pro nové kontakty a networking nabídla českým firmám také podnikatelská večeře, již velvyslanectví uspořádalo jako doprovodnou akci.

O české účasti nebo firmách Dekonta, IPR Aqua a Jablotron informovaly hlavní místní deníky Kampuchea Thmey Daily, Rasmei Kampuchea Daily a informační služba Cambodia Express News. Článek pouze k české účasti na veletrhu přinesl zpravodajský portál Clicknews.com.kh. Reportáž ze semináře odvysílala veřejnoprávní National Television of Kampuchea (TVK).

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Phnompenhu (Kambodža). Autor: Štěpán Vojnár, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Afrika | Kambodža | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme