Chcete dobývat cizí trhy? CzechTrade vám nabízí zázemí

Plánujete si otevřít vlastní zahraniční zastoupení? Než se tak stane, můžete ve vybrané zemi využívat servis a zázemí náhradní kanceláře. Tuto bezplatnou službu (Exportní inkubátor) nabízí českým firmám státní agentura na podporu obchodu CzechTrade.

„Chceme vás podpořit ve vašem exportním úsilí, proto připravujeme nové nástroje praktické pomoci v procesu internacionalizace,“ popisuje CzechTrade. Jedním z nových nástrojů mají být právě zmíněné Exportní inkubátory.

Kancelářské prostory a související služby v zemi, kde se chtějí se svými výrobky či službami prosadit, budou moci vývozci využívat po dobu šesti až dvanácti měsíců. Ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) navíc CzechTrade připravuje možnost finančních dotací na tyto Exportní inkubátory.

Co zahrnuje Exportní inkubátor?

  • plně vybavené kancelářské a jednací prostory
  • využití místní adresy pro komunikaci se zahraničními partnery včetně telefonického a internetového spojení
  • zvýhodněné poradenství a asistence ředitele zahraniční kanceláře

Prostor bude využíván třemi až pěti firmami a přítomnost jejich zástupců může být osobní, ale i virtuální:

Fyzická přítomnost – pracovník firmy využívá výše zmíněné nabídky a okamžitě může začít pracovat na mapování trhu a přípravě založení zastoupení nebo jiného rozvoje vlastního byznysu

Virtuální přítomnost – firma využívá adresu kanceláře v místě včetně mailového a telefonního spojení. Může tedy vyvíjet činnost prakticky stejně jako by byli její zástupci na místě.

CzechTrade chce znát názory podnikatelů na tuto službu a žádá je, aby vyplnili krátký dotazník. „Odpovědi nám nám významně pomohou při nastavování maximální praktičnosti této služby“, doplňují zástupci agentury.

Co ještě exportéři ocení? Seznam oborových konzultantů CzechTrade

Doporučujeme