CzechInvest prezentoval v Německu český startupový ekosystém

Agentura CzechInvest se v úterý 18. 10. 2022 účastnila už 5. ročníku bavorsko-českého dne pro firmy konaném v německém Deggendorfu.

Téměř 600 návštěvníkům prezentovala na svém stánku finanční nástroje pro podporu investic, podnikatelské nemovitosti nebo startupový ekosystém.

Prezentace na 5. ročníku bavorsko-českého dne pro firmy v německém Deggendorfu

Podnikatelé z Česka i Německa měli opět příležitost poznat potenciální obchodní partnery, dodavatele i zákazníky z obou zemí díky již pátému bavorsko-českému dni pro firmy. Letošní ročník se zaměřil na podnikové investice a individuální strategie financování, od investičních grantů a úvěrů přes leasing investic až po strategie centrálních bank v České republice i Německu. Součástí programu byla také bavorsko-česká burza firem všech odvětví a přeshraniční networking.

Zástupce agentury CzechInvest prezentoval na stánku finanční nástroje pro podporu investičních záměrů, možnosti zapojení do dodavatelských řetězců, nabídku podnikatelských nemovitostí, vědecko-technickou spolupráci a startupový ekosystém v České republice. „Německé společnosti zaujímají první místo zahraničních investorů v České republice a zejména Bavorsko je s českou ekonomikou velice propojené. Obě země také podporují podnikatelské aktivity malých a středních podniků a mají různé iniciativy na podporu startupového prostředí,“ doplňuje Martin Partl, ředitel Odboru zahraničních aktivit v agentuře CzechInvest.

CzechTrade uspořádá Future of Export Summit 2022. Mezi tématy bude export, digitalizace či udržitelnost

Hlavním cílem akce bylo propojit především malé a střední podniky z přeshraničních regionů, mezioborová výměna poznatků, navázání spolupráce a vytvoření nových obchodních příležitostí. Dne pro firmy se účastnilo přes 600 zástupců společností především z oborů strojírenství, měřící a regulační technika, automotive, IT a telekomunikace, finanční služby. Akce proběhla ve formátu přeshraniční podpory Evropského regionu Dunaj Vltava, jejím cílem je propojit bavorsko-českou kontaktní síť hospodářských komor k podpoře místní ekonomiky a transferu technologií.

• Teritorium: Evropa | Německo | Zahraničí
• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme