Delegace českých podnikatelů v energetické oblasti navštívila Uzbekistán

Ve dnech 2 a 3. června 2022 Velvyslanectví České republiky v Taškentu spolu s českou agenturou na podporu exportu CzechTrade zorganizovalo misi českých výrobců elektrárenské techniky do Uzbekistánu.

Delegace představitelů sedm firem s technologiemi v různých oblastech energetiky navštívila Novo-Angrenskou tepelnou elektrárnu a Syrdarjinskou tepelnou elektrárnu. Následně proběhla jednání na Ministerstvu energetiky Uzbekistánu.

Ilustrační fotografie

Akce byla organizována ve spolupráci Velvyslanectví ČR v Taškentu a zahraniční kanceláří CzechTrade Kazachstán. Mise se zúčastnily firmy ZVVZ-Enven Engineering, a.s. (ventilátory, sila a cisterny, jaderná energetika), LDM, spol. s.r.o. (armatury, ventily), ORGREZ, a.s. (diagnostika elektrických zařízení, technologie pro ochranu ovzduší, problematika životního prostředí), VÍTKOVICE ENERGETICKÉ STROJÍRENSTVÍ a.s. (tlakové a netlakové díly elektráren, díly pro chemický, petrochemický a ocelárenský průmysl), ENVITES, spol. s.r.o. (technologie a řešení pro úpravu vod a ekologii, odvodňování kalů a tlaková filtrace), SIGMA GROUP, a.s. (čerpací zařízení).

Světelný tunel nebo les ze skla. Česká svítidla září za mořem i v Arábii

Dne 2. června navštívila delegace Novo-Angrenskou tepelnou elektrárnu, seznámila se s provozem objektu, prezentovala své technologie a řešení. Poté program pokračoval 3. června na Syrdarjinské tepelné elektrárně. Výstupy z mise a možnosti spolupráce byly následně prodiskutovány během schůzky na Ministerstvu energetiky Uzbekistánu.

Energetika je jedním z klíčových oborů česko-uzbecké spolupráce, proto je Velvyslanectví ČR v Taškentu připraveno i nadále pokračovat podpoře českých subjektů v tomto sektoru.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Taškentu (Uzbekistán). Autorky: Nikola Hrušková, Kumušoj Abdurachmonova.

• Teritorium: Asie | Uzbekistán | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Energetika

Doporučujeme