EBRD obnovila investice v ČR. Další webinář se bude věnovat zeleným městům

Evropská banka pro obnovu a rozvoj nedávno schválila žádost Ministerstva financí o obnovení investic v ČR, a to v reakci na hospodářský pokles. EBRD k tomu pořádá sérii seminářů určených pro zájemce z řad firem i veřejných institucí. Webinář k projektu Zelených měst v Česku se koná 27. května.

Obnovení investic do ČR kvůli hospodářskému poklesu, způsobenému epidemií covid-19, je dočasné, nepřesáhne období pěti let.

První dubnový seminář se týkal podpory EBRD směřující zejména k inovativním start-upům a malým a středním podnikům. Nové projekty se mají týkat primárně rozvoje obnovitelných zdrojů, energetické účinnosti, či digitalizace a nových technologií.

EBRD dočasně obnovuje investice v ČR

V pořadí druhý webinář se bude věnovat projektu zelených měst, který je dlouhodobě zaměřen na zmírnění a přizpůsobování se negativním dopadům změn klimatu.

Online seminář „EBRD´s Green Cities Programme in the Czech Republic“ proběhne 27. května přes aplikaci Webex. Primárně je určený pro zástupce českých municipalit a firem působících v oblasti městské infrastruktury.

Cílem je informovat o možnostech získání podpory skrze program Green Cities, v rámci kterého EBRD poskytuje finanční prostředky na podporu udržitelného rozvoje infrastruktury.

Program byl spuštěn v roce 2016 a postupně se stal jednou z vlajkových aktivit EBRD. V současnosti je realizován již ve 44 městech v mnoha zemích. Objem prostředků alokovaných na podporu udržitelných a zelených městských investičních projektů byl v minulém roce navýšen na 1,5 miliard eur.

Webinář bude probíhat v anglickém jazyce a účast na něm je zdarma.

Více informací k programu včetně způsobu registrace na webinář

• Teritorium: Česká republika | Evropa
• Oblasti podnikání: Investice | Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme