Evropské NGI Forum 2023 bude zkoumat klíčové faktory pro budoucnost internetu

Internet budoucnosti, problematika digitální identity, kvantový internet, velké jazykové modely či decentralizovaná sociální média. Tato a další témata budou diskutována v rámci Fóra NGI 2023, stěžejní události Evropské komise, jejímž cílem je prozkoumat klíčové faktory pro budoucnost internetu.

Událost se uskuteční 15. a 16. listopadu v Bruselu, a podle vyjádření organizátorů půjde o mimořádně inspirující setkání inovátorů, tvůrců politik, výzkumných pracovníků, vedoucích představitelů průmyslu i uživatelů.

Ilustrační fotografie

Jádrem fóra, jehož pořadatelem je iniciativa New Generation Internet (NGI), je koncept Digital Commons, tedy digitálních společenství, který je pro Evropu obzvláště důležitý. Podporuje spravedlivý přístup k informacím, podněcuje inovace a posiluje digitální suverenitu. 

Fórum NGI 2023 se bude zabývat různorodou škálou témat, od potenciálu digitálních společenství jako základu přechodu k internetu budoucnosti, přes problematiku digitální identity, kvantový internet, velké jazykové modely a webové vyhledávání až po decentralizovaná sociální média a bezpečnost open source dodavatelského řetězce.

Proč se účastnit?

  • Spoluutvářejte budoucnost internetu

Účast na Fóru NGI 2023 je příležitost stát se součástí transformačního hnutí.

  • Spojte se s těmi, kteří mají vliv 

Fóra se zúčastní tvůrci politik, včetně těch z Evropské komise a evropských členských států, také významní představitelé průmyslu, včetně řečníků v rámci události, jako Isabell Claus, výkonná ředitelka společnosti Thinkers.ai, Adriana Groh, spoluzakladatelka fondu Sovereign Tech Fund, Irene Hernandez, generální ředitelka společnosti Gataca, Michiel Leenaars, ředitel pro strategii ve společnosti NLnet, a mnoho dalších lídrů. Akci bude moderovat Jennifer Baker, odbornice na politiku EU.

  • Získejte cenné poznatky

Program Fóra NGI 2023 nabídne inspirativní přednášky, poutavé panelové diskuse či technické workshopy. Získáte možnost učit se od odborníků a vyměňovat si nápady s dalšími.

  • Vytvářejte sítě kontaktů

Událost poskytne také spoustu příležitostí k navázání kontaktů s komunitou a projekty NGI. Navažte cenné kontakty s podobně smýšlejícími jednotlivci, tvůrci politik, internetovými inovátory a zástupci průmyslu. Spolupracujte na projektech, které mohou přinést pozitivní změny v oblasti internetu.

  • Buďte v obraze 

Nenechte si ujít příležitost načerpat aktuální informace o nejnovějších trendech a pokroku v oblasti internetových technologií a politiky. Buďte součástí komunity, která aktivně pracuje na bezpečnějším a otevřenějším internetu.

Jak se zúčastnit?

Připojte se online nebo osobně v Bruselu na #NGIForum23.

Zaregistrujte se a zajistěte si své místo v centru důležitých inovací!

V případě dotazů se prosím obracejte na:

Pierre-Loïc Nihoul
Pierre-Loic.Nihoul@tipik.eu

Jak obnovit zdraví internetu? NGI podporuje otevřené důvěryhodné decentralizované aplikace

Průkopnické inovace s otevřeným zdrojovým kódem

V uplynulých letech se v rámci iniciativy NGI podařilo vytvořit pozoruhodný ekosystém talentovaných a hodnotově orientovaných inovátorů. Tito inovátoři pracují převážně na projektech s otevřeným zdrojovým kódem, které jsou hnací silou mise, jejímž cílem je změnit představy o internetu a přetvořit jej. Iniciativa NGI je katalyzátorem projektů, jako jsou CryptPad, Searx, Mastodon a mnoho dalších, které přispívají ke konkrétním řešením pro uživatele internetu.

Redakčně upravený článek iniciativy New Generation Internet (NGI)

New Generation Internet (NGI) je iniciativou Evropské komise, jejímž cílem je podporovat a utvářet otevřený, svobodný, interoperabilní a bezpečný internet v souladu s vizí Evropské deklarace o digitálních právech a zásadách. Otevřený internet, který odpovídá základním potřebám lidí a zároveň odráží hodnoty a normy, společné všem občanům Evropy.

NGI od roku 2019 financuje konkrétní projekty, většinou s otevřeným zdrojovým kódem, které přispívají k transformačnímu pohybu internetu zaměřenému na člověka, a je jednou z klíčových evropských iniciativ v oblasti digitálních společenství.

• Teritorium: Belgie | Česká republika | Evropa | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme