ExportMag.cz: Business klub Ukrajina pomůže českým firmám k novým zakázkám

Na obnově válkou zasažené země by se mělo Česko jako důležitý spojenec Ukrajiny podílet významnou měrou. Už rok funguje iniciativa, která tuzemským firmám nabízí informace o zakázkách i rychlém propojení s ukrajinskou stranou.

Z iniciativy Ministerstva průmyslu a obchodu vznikl loni v červnu Business klub Ukrajina (BKUA). Jde o jednotící otevřenou platformou pro získávání a sdílení informací o konkrétních potřebách této válkou zasažené země.

Nejvíce práce bude při obnově Ukrajiny ve stavebnictví, už teď Business klub Ukrajina uvádí přes 70 nabízených zakázek v tomto odvětví.

Klub informuje o projektech v rámci rekonstrukce Ukrajiny a koordinuje co nejefektivnější zapojení českých firem. Zaměřuje se také na přípravu byznysových projektů pro jednání česko-ukrajinské mezivládní komise pro hospodářskou spolupráci. Na úrovni vládních zakázek pro firmy disponuje přímými kontakty na ukrajinskou stranu.

Hlavní výhodou členství v klubu je přístup k nejnovějším informacím o českých iniciativách na Ukrajině skrze newsletter a dále prezentace společností na webu, aby byly snadno dohledatelné pro potenciální partnery. Pro účely členství v klubu projdou všichni uchazeči bezpečnostním screeningem, díky čemuž budou mít napříště jednodušší cestu k účasti na vládních misích či akcích. Členství však není podmínkou pro využívání jeho nástrojů nebo participaci na jednotlivých akcích, mnohdy však půjde o urychlení nutných procesů díky již proběhlému screeningu…

Přečtěte si více o Business klubu Ukrajina v plné verzi článku zdarma na sesterském webu ExportMag.cz

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme