Exportmag.cz: Značka Master and Master nabídla nábytek s „demokratickým designem“

Českou řemeslnou kvalitu a invenci nejlepších tuzemských designérů spojila firma Luďka Šteigla a Ondřeje Zity. Výsledkem je třeba mistrovská židle Mistra oceněná na festivalu Designblok.

Dobrý design není luxus, ale samozřejmost. Tak zní základní filozofie české nábytkářské značky Master & Master. Stoly, židle, skříňky, poličky a další výrobky, které firma na trh přinesla, mají spojovat nadčasový design s praktickou funkcí a díky kvalitním materiálům také s dlouhou životností.

K nejlépe prodávanému nábytku značky Master and Master patří ten z designově originální řady Diamond.

Společnost založili v roce 2012 v moravském Zábřehu podnikatelé Ondřej Zita a Luděk Šteigl. Dnes dává značka napřímo práci desítce zaměstnanců, má také mnoho externích dodavatelů a spolupracuje se sedmi předními českými designéry – například Lucií Koldovou, Jiřím Pelclem, Janem Čapkem nebo Tomášem Vargou. Loni firma dosáhla obratu 10 milionů korun, letos by měly tržby vzrůst na 12 milionů.

Zakladatelé firmy Ondřej Zita (vlevo) a Luděk Šteigl.

Od samého vzniku firmy šel její nábytek i na vývoz. „Vlastně hned první objednávky směřovaly do Německa a dlouhou dobu převažoval export nad objednávkami z tuzemska. Bylo to tím, že jsme hodně jezdili po výstavách v Německu a Rakousku a byli v kontaktu s blogery a novináři ze zahraničí. Veškeré prodeje jsme realizovali přes náš e-shop. Nyní exportujeme asi třicet procent produkce. Jádro výroby tvoří stoly a stolové desky, regálové systémy a komody,“ říká Ondřej Zita, který má v podniku na starosti hlavně obchod. „Zboží v současnosti dodáváme do celé Evropské unie. Vedle Německa a Rakouska také do Belgie, Francie, Nizozemska nebo na Slovensko,“ vypočítává Zita.

Tomáš Stingl

Plnou verzi článku si přečtete zdarma na EXPORTMAG.CZ

• Oblasti podnikání: Design

Doporučujeme