Zdroj: CzechTrade

Future of Export Summit 2022 poradí exportérům, jak překonávat současné výzvy

Exportéři se v současnosti potýkají s mnoha výzvami. Odpověď na otázku, jak jim čelit, nabízí českým firmám Future of Export Summit 2022, kde jim poradí zástupci agentury CzechTrade, bank či renomovaných tuzemských společností.

Exportní konference se koná 15. listopadu od 13 hodin v Cubex centru Praha a pořádá ji agentura na podporu obchodu CzechTrade.

Ilustrační fotografie

„Společně s klíčovými jmény českého byznysu budeme čelit hlavním výzvám, s nimiž se v dnešní době potýkají firmy s ambicemi růst a exportovat,“ popisuje vedoucí oddělení marketingové komunikace agentury CzechTrade Hana Toclová.

„Pro podnikatele připravujeme odborný program, kde vystoupí významné osobnosti renomovaných společností, působících na blízkých i vzdálených zahraničních trzích. Dále vystoupí odborníci z vybraných zahraničních kanceláří a centrály CzechTrade,“ doplňuje Toclová.

Akce je určená pro podnikatele, CEO, obchodní ředitele, exportní manažery, specialisty na udržitelnost nebo business development. 

Kde se poradit o exportu? Tipy lze dostat na cla či volbu vhodné země

Export: Základní pilíř pro rozvoj ekonomiky

Na úvod konference budou ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a ředitel odboru evropského a mezinárodního práva MPO Lukáš Prokeš hovořit o tom, jak je důležitá podpora exportu coby základního pilíře pro rozvoj ekonomiky. Tématem generálního ředitele agentury CzechTrade Radomila Doležala bude „Reakce na změny v zahraničním obchodování v kontextu současných krizí“.

V dalším bloku nazvaném Výzvy dnešní doby vystoupí Jan Kubata z CzechTrade, majitelka firmy PETROF Zuzana Ceralová Petrofová, majitel společnosti Wikov Martin Wichterle či obchodní ředitel plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.

Výzvy dnešní doby (témata):

  • Strategické směrování agentury CzechTrade
  • Druhá transformace české ekonomiky
  • Krize: nový normál
  • Kdy je digitalizace módní slovo a kdy nutná podmínka byznysového přežití

V následující panelové diskuzi „Názory českých podnikatelů, čelících výzvám dnešní doby“ vystoupí Petr Kymlička, partner ve společnosti Moore Czech Republic, Věra Komárová, strategický ředitel Dermacol či zástupce úspěšné firmy Rohlik.cz. Panelová diskuze bude doplněna o výsledky unikátního průzkumu.

Podrobný program Future of Export Summit na stránkách CzechTrade
(Přihlášení na akci vyplněním příslušného formuláře)

Podnikatelé a exportéři se mohou těšit také na tři paralelní diskuze s odborníky z agentury CzechTrade, Akademie věd ČR, tuzemských podniků či bankovního sektoru.

Dozvědí se, v čem jsou jednotlivé trhy (kontinenty a teritoria) unikátní svým přístupem k vývozcům, jak uvažovat nad měnovými riziky, jak plánovat svůj byznys při změně kurzu dolaru a eura případně, jak rozvíjet své podnikání přímo v daném teritoriu.

Tématy dalších diskuzních bloků budou například udržitelné podnikání na jednotlivých trzích a udržitelný život ve městech, strategická přestavba dodavatelských řetězců a procurement nebo digitalizace v zahraničním obchodě. Na závěr akce se budou moci podnikatelé a exportéři setkat s účastníky konference na neformálním pohoštění.

red

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme