Zdroj: CzechTrade

Kolumbie investuje do dalších klíčových letišť

Vláda Kolumbijské republiky investuje více než 12 bilionů kolumbijských pesos do modernizace letišť. V druhém pololetí roku 2024 je plánováno zadání projektů na rozšíření a rekonstrukci některých nejdůležitějších letišť v zemi.

Národní agentura pro infrastrukturu (ANI) oznámila, že bude investováno okolo 12,2 bilionu pesos do letištních terminálů, jako jsou Gustavo Rojas Pinilla na ostrově San Andrés, Alfonso Bonilla v Cali, Rafael Núñez v Cartageně a El Dorado v Bogotě.

Ilustrační fotografie

Rovněž je plánována výstavba nového letiště v Cartageně v oblasti Bayunca a přistávací dráhy mezinárodního letiště El Dorado v Bogotě.

Mezitím některá z těchto letišť provádějí úpravy a modernizace svých zařízení, aby zvýšila svou operační kapacitu a zvládala rostoucí počet cestujících. Jedním z nich je Mezinárodní letiště Rafael Núñez v Cartageně, které bylo donedávna vzhledem k nedostatečné kapacitě dlouhodobě přetížené. V roce 2022 přepravilo více než 3 miliony cestujících. Proto došlo k rozšíření národní odletové haly o 915 metrů čtverečních, čímž se kapacita zvýšila o 25 %. Součástí modernizace byla i kompletní rekonstrukce přistávací dráhy.

ExportMag.cz: Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Kolumbijská vláda nově vyčlenila investici ve výši 230 miliard pesos na posílení a modernizaci dalších místních letišť. To umožní sekundárním leteckým dopravním uzlům, například Riohacha, Providencia, Nuquí, Leticia, Arauca, Quibdó, Montería, Corozal, Barrancabermeja, Carepa, Valledupar a Olaya Herrera v Medellínu, zvýšit technickou vybavenost a poskytnout lepší služby a infrastrukturní podmínky pro podporu turistického sektoru v celé zemi. Některé z těchto projektů budou zadány v průběhu druhého pololetí roku 2024.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Kolumbie. 
Zdroj: larepublica.co

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Doprava, logistika

Doporučujeme