Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje zřídila pro zaměstnance členských firem testovací centrum

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje (KHK MSK) rozšířila nabídku svých služeb a v budově, kde sídlí, nabízí každý týden pravidelné testování zaměstnanců členských firem na covid-19.

Pomoc s povinným antigenním testováním zaměstnanců KHK MSK zajistila prostřednictvím členské firmy Lázně Darkov. Toto testování lázně firmám nabízí bezplatně

„Zájem firem je obrovský, na nabídku zareagovaly okamžitě desítky firem, některé se dokonce jen kvůli této službě staly členskou firmou,“ zhodnotila ředitelka KHK MSK Natálie Šitavancová.

Testovacího centra v budově KHK MSK na Výstavní ulici v Ostravě – Mariánských Horách kromě členských firem využívají i menší firmy v okolí k dobrovolnému testování.

Stejnou službu nabízí od pondělka 15. března 2021 také Okresní hospodářská komora Karviná v Průmyslové zóně František v Horní Suché. Jen první den měly o tuto službu zajištěnou ve spolupráci s obcí zájem téměř dvě stovky lidí.

Lázně Darkov, které mobilním týmem zdarma vyjíždějí do firem testovat zaměstnance na koronavirus, zajišťují aktuálně až dva tisíce testů denně. Prosbě o pomoc s testováním vyšla i ostravská Hornická poliklinika, která ve svých prostorách na Sokolské třídě ve středu 17. března 2021 otevře nové odběrné místo na provádění antigenních testů.

KHK MSK zastřešuje celé spektrum podnikatelů a firem se zaměřením na nejrůznější obory. V současné době tvoří členskou základnu KHK MSK 375 ekonomických subjektů.

Další informace hledejte na www.businessinfo.cz/koronavirus

Doporučujeme