Maďarská skupina MOL otevřela v Srbsku první zařízení na skladování a zpracování paliva

Nové zařízení MOL v Srbsku, obci Sremski Karlovci, slouží na skladování a zpracování motorové nafty a bezolovnatého benzínu. Skupina Mol je přítomná i v Česku.

Maďarská ropná společnost otevřela zatím svou největší investici v Srbsku, v obci Sremski Karlovci. Zařízení slouží na skladování a zpracování paliva, nové nádrže mají kapacitu pro ukládání 8000 krychlových metrů motorové nafty, a 4000 krychlových metrů bezolovnatého benzínu. Součástí investice je také ekologické vstřikovací zařízení, čistírna odpadních vod a odlučovač oleje. K přepravě produktů je v současné době k dispozici říční a silniční doprava, plánuje se i zavedení železniční dopravy.

Skupina Mol mimo Srbsko je přítomná v mnoha státech střední a jihovýchodní Evropy, mimo jiné i v Česku. V Tuzemsku disponuje celkem 304 čerpacími stanicemi, první byla otevřena roku 2015. Je druhým největším provozovatelem na českém trhu. Jako velkoobchod se věnuje distribuci a prodeji motorových paliv a maziv. Mimo hlavního ropného a plynárenského sektoru, Mol se zabývá i moderním vybavením čerpacích stanic, v Česku již vybudovali téměř 190 tzn. Fresh Cornerů, poskytující občerstvení a širokou nabídku kávy.

Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapest.
Zdroje: https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/a-mol-megnyitotta-elso-szerbiai-uzemanyag-terminaljat.html  https://molcesko.cz/cz/o-nas/o-skupine-mol/

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme