Malý papírek místo pracího prášku: Revoluční EcoHaus míří do výroby

Přivítejte novou éru praní. Do českých domácností míří alternativa pracího prostředku ve formě papírku, který není větší než běžná vizitka.

Ekologické prací papírky EcoHaus se mohu začít sériově vyrábět díky tomu, že bylo v crowdfundingové kampani vybráno 450 tisíc korun na zahájení produkce. Za projektem EcoHaus stojí studentka Technické univerzity (TU) v Liberci Petra Doubková.

Po výhře ve startupové soutěži na TU v Liberci, kde ekologický prací prostředek v papírku jednoznačně vynikl, vznikla ke konci roku 2021 crowdfunding kampaň. K zahájení výroby potřeboval projekt získat nemalou částku 450 000 Kč. Za přispění stovek lidí se podařilo cílovou částku dokonce překonat.

,,Je to neskutečný pocit. Byla to jízda. Dva měsíce nervů, kdy jsem mohla jen sledovat, zda se blížíme k cílové částce. Projekt jsme samozřejmě propagovali, ale museli jsme hlavně věřit lidem, že se jim naše prací papírky budou líbit a pomůžou nám,” svěřila se Petra Doubková.

V březnu 2020 zahajuje EcoHaus výrobu pracích papírků. Už letos si budeme moci koupit ekologické prací papírky ve vybraných prodejnách a e-shopech.

EcoHaus: Místo pracího prášku malý papírek na praní. Rozjede se výroba?

,Aktuálně je pro nás prioritou rozjet výrobu, abychom mohli odeslat odměny (pro přispěvatele). Zároveň samozřejmě probíhá také jednání, kde všude se budou naše ekologické prací papírky prodávat. Chceme se co nejdříve dostat i k dalším lidem, nejen těm, co nám přispěli,” dodává Petra Doubková.

Výhrou v kampani a zahájením výroby pracích papírků nic nekončí. Naopak. Zakladatelka EcoHaus prozrazuje, že má do budoucna velké plány. Chce své portfolio rozšířit o další produkty, jako jsou univerzální čistící prostředky, aviváž v papírku nebo verzi pracího prášku pro alergiky.

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme