Možnost účasti na webináři o leteckém a kosmickém průmyslu v Kanadě a USA

Ministerstvo zahraničních věcí ČR organizuje ve spolupráci s Regionální hospodářskou komorou Brno a Velvyslanectvími ČR v Ottawě a Washingtonu webinář o leteckém a kosmickém průmyslu v Kanadě a USA. Webinář se koná ve čtvrtek 6. května 2021 od 15:00 hodin SELČ.

Ve spolupráci s RHK Brno pořádá Ministerstvo zahraničních věcí České republiky ve čtvrtek 6. května 2021 od 15:00 hodin online seminář pro české firmy se zaměřením na letectví, vesmírný průmysl a související obory.

Letecký a kosmický průmysl je v Kanadě považován za strategické odvětví, protože významně přispívá k růstu kanadského HDP a zaměstnanosti, patří mezi přední inovativní odvětví s vysokým podílem výzkumu a vývoje a zaměstnává mnoho vysoce kvalifikovaných pracovníků.

Letectví nicméně stojí, nejen v Kanadě, kvůli pandemii a opatřením proti šíření koronaviru výrazně dopadajícím na leteckou dopravu, ale i celosvětovým tlakům na redukci znečištění ovzduší, na rozcestí. Uvědomuje si to i kanadská vláda, která se významnému sektoru kanadského hospodářství snaží pomoci různými podpůrnými opatřeními a finančními nástroji. 

Další vývoj a možný návrat k předkrizovým číslům dopravy bude pozvolný a bude velmi záviset na rychlosti obnovení cestovního ruchu a důvěry v leteckou přepravu. Dá se nicméně očekávat, že letecký průmysl by měl být po odeznění pandemie stále důležitým kanadským odvětvím, a tím pádem i perspektivním pro české firmy, obzvláště ty inovativní. 

Více si můžete poslechnout od zástupců Ministerstva zahraničních věcí, Regionální hospodářské komory a Velvyslanectí ČT v Kanadě a USA.

Webinář je určený českým firmám a podnikatelům ze všech regionů a jeho sledování je zdarma po předchozí registraci.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Ottawě (Kanada).

• Oblasti podnikání: Letecký průmysl

Doporučujeme