Nadějné startupy dnes zabojují v soutěži CzechInvestu. Akce bude v online přenosu

Medailony startupů – CzechInvest Startup Challenge 2020

Dronetag – „Tvoříme bezpečný svět dronů.“

Cílem startupu Dronetag je umožnit dronům spolehlivý vstup do vzdušného prostoru. Slouží k tomu IoT zařízení, které se umístí na dron a zprostředkuje komunikaci s ostatními účastníky letového provozu. K tomu Dronetag vyvíjí aplikaci, ve které se uživatelé mohou ujistit, že provádí svůj let v rámci předpisů a zároveň vidí polohu ostatních dronů.

Lukáš Brchl, zakladatel – www.dronetag.cz
Doména: Space
Business Area: Družicová navigace a telekomunikace 

Flowerchecker – „Lokalizujeme a identifikujeme plevel pro přesnou aplikaci pesticidů.“

Flowerchecker vyvíjí produkt Plant.id, který dokáže identifikovat přibližně 10 tisíc druhů rostlin. Svou technologii integruje do mobilních aplikací pomocí aplikačního rozhraní a do dronů a postřikovačů. Ty rozpoznají plevel na polích a následně aplikují pesticidy pouze tam, kde je to potřeba. Díky tomu šetří až 60 procent chemických prostředků, chrání životní prostředí, naše zdraví i peněženky zemědělců.

Ondřej Veselý, CEO – www.plant.id
Doména: EcoTech
Business Area: Agriculture                                                   

Pointee – „Automatizujeme procesní poradenství.“

Pointee je softwarová platforma, která díky umělé inteligenci a datové vědě pomáhá organizacím optimalizovat procesy, zvyšovat produktivitu a snižovat provozní náklady. Na základě reálných dat automaticky nachází silná a slabá místa běžných i robotizovaných procesů a doporučuje kroky pro jejich zlepšení.

Jan Strnad, CEO – www.pointee.com
Doména: AI & Digital
Business Area: Analytics and Big data     

Promethist.AI – „Vyvíjíme komunikační platformu pro lidi s psychickými problémy.“

Promethist.AI nabízí konverzační technologii, která se dá prakticky využít nejen v průmyslu a službách, ale také při léčbě mentálních a kognitivních problémů velkého množství obyvatel po celém světě. Lidem, u kterých se projevují zejména civilizační problémy, jako jsou pocity odcizení, osamělosti, úzkosti, frustrace a deprese, se snaží ulehčit a zmírnit průběh těchto negativních stavů a navázat s nimi každodenní rutinní kontakt formou interaktivní konverzační terapie.

Tomáš Zajíček, co-founder – www.promethist.ai
Doména: AI & Digital
Business Area: Lifesciene                                              

Readmio –  „Oživujeme povídky pomocí zvuků, které reagují na lidský hlas.“

Readmio je aplikace na čtení povídek pro děti, která přehraje zvuky a hudbu v ten správný okamžik. Není nutné mačkat žádné tlačítko, vše spustí pouze hlas čtenáře, který aplikace rozpozná offline. Readmio nabízí desítky pohádek a jeho cílem je, aby rodiny trávily více času spolu a smysluplně.

Ilya Novodvorskiy, CEO – www.readmio.com
Doména: Kreativní průmysl
Business Area: Fun & Media                                                  

Spacemanic CZ – „Ulehčujeme cestu do vesmíru.“

Spacemanic je společnost, která se zabývá designem, vývojem a výrobou nanosatelitů, tzv. cubesatů. Její misí je přinášet jednoduchá a efektivní řešení pro klienty a zajistit, aby se jejich projekt dostal do vesmíru – to vše od a do z. Spacemanic usiluje o to, aby byla cesta do vesmíru snadná, rychlá a cenově dostupná.

Petra Chudíková, Co-founder & COO – www.spacemanic.com
Doména: Space
Business Area: Kosmické technologie                                         

Ullmanna – „Děláme bio produkty dostupnější.“.

Společnost Ullmanna vyvíjí chytrý stroj na plení, který dokáže zvýšit produkci bio potravin využitím robotiky a umělé inteligence. Bio farmářům umožňuje pěstovat plodiny na větší rozloze bez navýšení ruční práce a tradičním zemědělcům pomáhá snížit množství používaných pesticidů. Chytrý plečkovací stroj rozpozná plodinu přímo v řádku a mechanicky odstraní plevel.

Martin Ullmann, CEO – www.ullmanna.eu
Doména: EcoTech
Business Area: Agriculture

Vím o všem – „Digitalizujeme stavebnictví.“

Vím o všem představuje inovativní cloudový nástroj pro chytré řízení stavebních firem a jejich projektů. Díky docházce přes mobilní aplikaci, automatickému online stavebnímu deníku a sledování strojů a majetku staví firmy rychleji, v klidu a za méně peněz. Investoři mají navíc neustálý přehled o tom, co se na stavbě děje.

Josef Beneš, CEO – www.vimovsem.cz
Doména: AI & Digital
Business Area: Construction                                                      

VisionCraft – „Zvyšujeme spokojenost lidí žijících ve městech.“

VisionCraft vyvinul technologii, která pomocí umělé inteligence a senzoru zpracovává v reálném čase video záznamy, a tím umožňuje městům, firmám a obyvatelům získávat hodnotná data o chování objektů v jejich okolí. Uživatelé si například mohou bez problému zarezervovat parkovací místo. Řešení VisionCraft lze instalovat kamkoliv i bez nutnosti trvalého napájení a datového připojení, a to za zlomek času a ceny stávajících řešení.

Robert Pinkas, zakladatel a COO – www.visioncraft.cz
Doména: AI & Digital
Business Area: Analytics & Smart Cities

24 Vision – „Pomáháme vytvářet bezchybnou výrobu.“

24 Vision System je nástroj, který poskytuje souhrnnou kontrolu kvality pro výrobní podniky pomocí neuronových sítí a umělé inteligence. ​Sleduje jak viditelné defekty, tak správnost sestavení daného výrobku, a to především v automobilovém průmyslu například u sedaček, dveří, palubních desek, motorů i hotových aut. V principu myslí jako člověk, ale pracuje s přesností stroje.

Martin Cviček, Co-founder & CTO – www.24vs.io
Doména: AI & Digital
Business Area: Analytics and Big data

Zpět na začátek

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme