Nové trendy v kvalitě a inovacích: Představí je konference SYMA 2024

Letošní ročník odborné konference SYMA se uskuteční 11. a 12. dubna příhodně v srdci českého automobilového průmyslu. Odborné veřejnosti představí nový pohled na kvalitu nejen v souvislosti s nástupem inovativních technologií jako je umělá inteligence.

Během dvou dubnových dnů se v Mladé Boleslavi sejdou zástupci předních českých i slovenských technologických a výrobních firem, například 24 Vision, Twinzo, NGSS, ON Semiconductor, ČEZ, Slovnaft, Doosan Škoda Power, Continental Automotive CR, či Yusen Logistic Czech.

Konference SYMA

Hostitelem akce je Škoda Auto, která pro tyto účely poskytla prostory svého muzea.

Svátek kvality představí nové trendy

A pro koho je tento dvoudenní svátek kvality určen? Pořadatelé zvou všechny zájemce o oblast kvality, systémy managementu nebo nové trendy v kvalitě.

Účastníci konference se mohou těšit na společné jednání, na které navážou odborně zaměřené paralelní sekce věnované automobilovému průmyslu, environmentálnímu managementu, chytrým technologiím v průmyslu nebo panelové diskuzi na téma Měnící se nároky na pracovníky (nejen) v souvislosti s novými technologiemi.

Program konference zahájí Pavel Kysilka, ekonom a bývalý guvernér ČNB a exšéf České spořitelny s přednáškou na téma Stagnace, krize, prosperita? Ekonomický výhled ČR.

Ambasador kvality a Quality Innovation Award: Kvalita a inovace jako cesta z krize

Měl by zástupcům firem odpovědět mimo jiné na otázky: Co potřebuje sektor podnikání a práce? Hrozí znovu inflace a růst úroků? Co bude s kurzem koruny? Zda a za jakých podmínek máme přijmout euro? Jaký podnikatelský model může přežít a jaký nikoli?

Svým vystoupením, zaměřeným na kvalitu v oblasti gastronomie, volně naváže Lukáš Hejlík, autor projektu Gastromapa Lukáše Hejlíka. V projektu se věnuje kvalitní gastronomii a přináší tipy, kam je možné se s důvěrou vydat na jídlo, pivo, víno nebo kávu. V aplikaci, která uživatelům napoví, kde zakotvit či kam se vydat na výlet, je už na 1000 podniků.

Program konference: Automotive, nové technologie a dovednosti

„Můžeme těšit na celou řadu odborníku nejen ze Škoda Auto, kteří se budou věnovat tématům jako jsou digitalizace výroby, kvalita z pohledu
dodavatelů, ale také environmentálním projektům a dalším tématům,“ komentuje výkonný ředitel České společnosti pro jakost Petr Koten letošní ročník konference.

Aktualizovaný program konference SYMA 2024

Dvoudenní konference představí v paralelních sekcích především aktuální trendy v automobilovém průmyslu. Tématy budou například Automotive Core Tools, procesní audity podle VDA 6.3, reverzní FMEA, umělá inteligence, digitalizace výroby, Tisax, optické měření, uhlíkové clo nebo ESG.

Panelové diskuze odborníků na téma „Měnící se nároky na pracovníky (nejen) v souvislosti s novými technologiemi“ se zúčastní zástupci byznysu i akademické sféry.

Do programu budou zapojeni nejen dodavatelé Škoda Auto, ale i další významné české a slovenské technologické a výrobní firmy. O svůj pohled na kvalitu se podělí zástupci společností 24 Vision, Twinzo, NGSS, ON Semiconductor, ČEZ, Slovnaft, Doosan Škoda Power, Continental Automotive Czech Republic, Yusen Logistic Czech, Technická univerzita Liberec, Vysoká škola Škoda Auto a další.

Mezi významné partnery konference patří Škoda Auto, certifikační společnost DQS Slovakia, Charvát průmyslová hydraulika, TP Consulting nebo Znovín Znojmo. Mediálním partnerem akce je i portál BusinessInfo.cz.

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme