Průmyslová práva v praxi. Podnikatelům pomůže newsletter MPO

Ministerstvo průmyslu a obchodu vydává také v letošním roce newsletter z oblasti patentového ochrany a práva duševního vlastnictví „Průmyslová práva v praxi“.

Podnikatelům, kteří tuto problematiku řeší, pomohou cenné rady odborníků z praxe.

Ilustrační fotografie

Začíst se lze do celé řady příspěvků expertů, mezi nimiž je předseda Úřadu průmyslového vlastnictví Josef Kratochvíl, který se v newsletteru věnuje výhodám udržování si přehledu o světovém stavu techniky a patentové ochrany v jiných zemích prostřednictvím patentové databáze Espacenet.

V příspěvku od právníka společnosti TRAMA Jana Dohnala se podnikatelé dočtou o výhodách ochranné známky, včetně praktických informací, na co si při podání žádosti o její zápis dát pozor.

Patentový úřad pomáhá firmám efektivně nakládat s inovacemi

Dále zjistí, na jaká úskalí ochrany duševního vlastnictví si musí začínající společnosti dát pozor, a mohou se poučit o návratnosti investic do inovací a Inovačním voucheru od patentového zástupce Michala Jordána.

Na newsletter následně Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO) naváže na jaře příštího roku již šestým ročníkem semináře zaměřeného na ochranu průmyslového vlastnictví a průmyslových práv, pořádaného právě tímto rezortem, kde se bude možné dozvědět další užitečné informace od odborníků z praxe i samotných patentujících firem.

Newsletter „Průmyslová práva v praxi“ najdete na stránkách MPO

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Právo, právní služby

Doporučujeme