SIC spouští novou výzvu programu INO:EX 2023

Od 20. lednu 2023 spouští Středočeské inovační centum novou výzvu programu INO:EX 2023 pro malé a střední podniky ze Středočeského kraje. O podporu se mohou ucházet jak zavedené malé a střední firmy splňující charakteristiku SME, tak i start-upy.

Program INO:EX 2023 nabízí podporu ve dvou liniích – INOvuj a EXpanduj. Příjem žádostí bude od 20. 1. 2023 do 19. 2. 2023 (včetně), nebo do vyčerpání alokace.

Program INO:EX | SIC

Program je učen malým a středním firmám do 250 zaměstnanců s výší obratu do miliardy korun. Podmínkou je, aby vaše firma sídlila ve Středočeském kraji nebo v něm měla provozovnu a abyste měli vlastní výrobek nebo službu.

S účinností od 6. 2. 2023 ukončuje SIC ve 12:00 příjem žádostí do 1. kola programu INO:EX 23, a to z důvodů vyčerpaní limitu finanční alokace. Pro žadatele, kteří nestihli předložit žádost do 1. kola INO:EX, chystá SIC otevření 2. kola programu INO:EX 23 na polovinu srpna letošního roku.

INO:EX 2023 vám pomůže vyřešit vývoj nového produktu, inovace stávajících produktů a produktových řad, vývoj nových materiálů, design produktů nebo třeba vývoj vlastních aplikací. Část INO je určena pro inovaci produktů nebo služeb. Část EX pro realizaci projektů, které vás posunou na atraktivnější trhy. Všechny informace najdete na webu SIC.

Vstupem do programu INO:EX získáte nejen finanční podporu, ale od expertů Středočeského inovačního centra rovněž zpětnou vazbu při přípravě projektu, případně doporučení na profesionální a prověřené dodavatele služeb.

Vyhlášená výzva je kolová, to znamená, že nerozhoduje rychlost, ale kvalita projektu. Žádosti jsou hodnoceny všechny po uzavření výzvy a podpořeny jsou v pořadí podle počtu bodů dosažených v kvalitativním hodnocení. Celková alokace výzvy činí 9 500 000 Kč (dohromady pro celý program INO:EX).

Psí vodítka, která se zrodila ve skalách. Příběh společnosti Tamer

V rámci INO 2023 nabízí SIC podporu na vývoj inovací produktů a služeb, a to až do výše 65 % z celkových nákladů, maximálně však do výše 650 tisíc Kč. Na vlastní realizaci projektu má firma následně 9 měsíců. V rámci INO 2023 vyplácí SIC polovinu finanční podpory již předem, tzn. v režimu ex-ante.

Linie EX 2023 je určena pro expanzi firmy nebo produktu na domácí či zahraniční trhy a pro podporu marketingových aktivit spojených s vlastní expanzí. Podpora firmy může dosahovat až 65 % z celkových nákladů, maximálně však 300 tisíc Kč.

Povinnou součástí žádosti pro získání finanční podpory z programu INO:EX 2023 je vstupní osobní konzultace o projektu a stavu firmy se zástupci SICu. Pro více informací kontaktujte Barbaru Svojanovskou, která vás celým procesem INO:EX ochotně provede.

Zdroj: Středočeské inovační centrum

Doporučujeme