Smart Business Festival představí novinky k podpoře chytrého podnikání

Novinky pro smart byznys, finanční a nefinanční podpora rozvoje digitálních inovací, chytrého podnikání i projekty digitálních inovačních hubů. To jsou hlavní témata sedmého ročníku Smart Business Festival CZ 2021.

Akce se uskuteční v úterý 26. října v Podnikatelském a inovačním centru hl. města Prahy (PIC), odkud bude od deváté hodiny ranní živě vysílán také online.

Zájemci mohou akci po předchozí registraci sledovat zdarma. Až 50 významných českých i zahraničních hostů představí inspirativní aktivity a projekty, s jejichž podporou mohou firmy i veřejné organizace zefektivnit svou činnost a naskočit na vlnu digitální transformace. Akci pořádá sdružení CzechInno se svými partnery.

Smart Business Festival CZ 2021 si od svého založení klade za cíl každoročně prezentovat novinky z oblasti nových přístupů k podnikání, využívání digitálních inovací k efektivnější činnosti firem i příklady dobré praxe při implementaci technologických novinek do podnikání, veřejné sféry i běžného života společnosti.

Podrobnější informace o Smart Business Festival CZ 2021

„Naším cílem je každoročně na Smart Business Festivalu ukázat nový pohled na podporu rozvoje chytrého podnikání a je nám potěšením, že se v tomto ohledu rok od roku posouváme kupředu: od vysvětlování obsahu Průmyslu 4.0 a jeho důsledků pro celou ekonomiku a společnost jsme přešli ke globálnímu pohledu na budoucnost digitalizované společnosti a cíle digitální transformace. V posledních ročnících včetně toho letošního hovoříme o zcela konkrétních nástrojích, kterými my sami – ať už působíme v rolích organizací na podporu inovací nebo jsme inovativními firmami – můžeme k tomuto vývoji přispět,“ shrnuje obsah letošního ročníku výkonná ředitelka pořádajícího sdružení CzechInno a programová manažerka akce Tereza Šamanová, která oceňuje zejména setkávání s novými partnery, inspirace jejich přístupy i dobrou praxí a inovace, které jsou nově uváděné na trh.

Hlavní témata letošního Smart Business Festivalu:

  • Novinky pro „smart business“ od těch, kteří svými strategiemi a financemi podporují jeho rozvoj 
  • Finanční i nefinanční podpora rozvoje digitálních inovací, chytrého podnikání i chytré veřejné správy na evropské, národní i lokální úrovni v ČR a okolních zemích prostřednictvím z veřejných i soukromých zdrojů podporovaných iniciativ
  • Projekty a služby českých i zahraničních digitálních inovačních hubů na podporu úspěšné a férové digitální transformace firemního i veřejného sektoru.

Posílení spolupráce s Brity

Nejdůležitějším podtématem letošního Smart Business Festivalu je posílení spolupráce s Velkou Británií jako čerstvě nečlenskou zemí EU a jejími digitálními inovačními huby v rámci evropských i bilaterálních programů spolupráce – a právě proto je jedním z partnerů akce i Britské velvyslanectví v Praze.

Účastníci se v rámci programu mohou těšit na koktejl informací a také videoukázek zahrnující novinky z českého národního prostředí k podpoře participace v novém evropském programu Horizon Europe či z aktivit Pražského inovačního institutu na podporu rozvoje inovací v hlavním městě Praze, aktuality z polské národní platformy na podporu průmyslu budoucnosti (Platforma Przemysłu Przyszłości), evropské podpory startupů prostřednictvím aktivit iniciativy EU StartUp Europe nebo Evropského institutu pro technologie (EIT) v jeho sekci EIT Digital, novinky z panevropské iniciativy pro sdílení dat a datových prostorů GAIA-X nebo sdílení zkušeností z rozvoje digitalizace a inovací v bulharské Sofii.

Konference o chytrém podnikání oslavila i sto let od vzniku slova robot

V odpolední části pak účastníkům představí své oblasti specializace digitální inovační huby z Česka, Velké Británie, Německa, Polska a Slovenska. Jde o projekty i konkrétní nabídky spolupráce včetně podpory pro firmy i organizace z projektů tzv. kaskádového financování.

Pověstnou třešničkou na dortu bude inspirativní přednáška zahraničního hosta – česko-slovenského analytického mága a socioekonomického vizionáře profesora Petera Staňka ze Slovenské akademie věd s názvem Digitalizovaná společnost budoucnosti. Za celý den tak návštěvníky čekají přednášky a diskuze s téměř 50 významnými osobnostmi.

Smart Business Festival CZ 2021 již tradičně pořádá sdružení CzechInno ve spolupráci s partnery v rámci aktivit Středoevropské platformy pro digitální inovace CEEInno jako mezinárodní setkání aktérů, jejichž společným cílem je shrnout a představit novinky určené k podpoře chytrého podnikání a úspěšné digitální transformace soukromého sektoru i správy věcí veřejných.

Redakčně upravená tisková zpráva CzechInno

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Věda, výzkum a vývoj

Doporučujeme