Smart City Forum nabídne českým firmám možnost podílet se na obnově Ukrajiny

Jaká chytrá řešení mohou Češi nabídnout válkou zasažené Ukrajině? Co potřebují Ukrajinci k rekonstrukci válkou postižených měst a obnově či vylepšení veřejných služeb. Odpovědi nabízí dubnové Smart City Fórum Česko & Ukrajina.

Akce proběhne 26. dubna od 9 hodin na Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze. Zájemci se mohou zúčastnit také online.

Ilustrační obrázek

S účastníky nejen z řad české podnikatelské veřejnosti budou diskutovat mimo jiné zástupci ukrajinských klastrů a v nich sdružených firem a také měst jako Kyjev, Záporoží, Dnipro či Buča.

V rámci incomingové mise ukrajinských expertů se Smart City Fórum Česko & Ukrajina zúčastní také zástupci tamních akademických institucí a výzkumných organizací. Ti všichni se mohou stát novými partnery českých podniků na Ukrajině.

Klíčovými tématy infrastruktura, životní prostředí a lidé

Hlavními tématy Smart City Fórum mají být infrastruktura, životní prostředí a lidé. „Věnovat se budeme tomu, co Ukrajinci potřebují, co již mají, a zejména tomu, co mohou české firmy mohou v rámci prozatímní i budoucí poválečné obnovy Ukrajiny nabídnout,“ shrnují pořadatelé ze sdružení CzechInno.

Ilustrační foto

Ti, kteří se chtějí setkat s českými či ukrajinskými partnery, se mohou registrovat do doprovodné série jednání Smart B2B Match.

Akci, které se mimo jiné zúčastní český ministr zahraničí Jan Lipavský a chargé d´affaires Velvyslanectví Ukrajiny v Praze Vitalij Usatyi, pořádá sdružení CzechInno ve spolupráci s Centrem města budoucnosti Českého institutu informatiky, kybernetiky a robotiky ČVUT v Praze a Technologickým centrem Praha.

Program a registrace Smart City Forum 2023

Fórum se koná v rámci incomingové mise Chytrá města a v kontextu dlouhodobé česko-ukrajinské B2B spolupráce v oblasti digitálních inovací. Akci finančně podpořily Ministerstvo zahraničních věcí ČR a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR z programu PROPED 2023 a Programu Ukrajina.

Osobní účast přímo na akci už není z důvodu omezené kapacity možná, alternativou je online sledování. „Nadále registrujeme účastníky už pouze k online sledování a do online B2B. Pokud má přesto někdo zájem, nechť se registruje online a napíše na office@czechinno.cz. Zařadíme jej do reserve listu pro případ, že by se nějaká místa uvolnila,“ říká Tereza Šamanová ze sdružení CzechInno.

red

• Teritorium: Česká republika | Ukrajina

Doporučujeme