V Brazílii se představily firmy z obranného sektoru

Velvyslankyně České republiky v Brazílii, paní Pavla Havrlíková, se dne 9. srpna 2023 zúčastnila Brazilian Defense Day, pořádaného brazilským Ministerstvem obrany.

Tato akce se konala poprvé za současné vlády prezidenta Luize Inácia Luly da Silva a jejím hlavním cílem bylo seznámit zahraniční diplomatická zastoupení s brazilskými firmami, které jsou aktivní v oblasti obranného, bezpečnostního, leteckého a kosmického průmyslu.

Ilustrační fotografie

Celkem se představila téměř padesátka firem, které jsou zároveň zapsané na tzv. BID – báze obranného průmyslu, jež je základem pro dodávky pro brazilské Ministerstvo obrany.

Velvyslankyně měla možnost hovořit se státním tajemníkem brazilského Ministerstva obrany Ruiem Chagas Mesquitou o zahájení Dialogu o obranném průmyslu, na jehož zájmu se pan tajemník shodl se zástupci AOBP během své návštěvy veletrhu IDET v Brně v květnu letošního roku.

Pavla Havrlíková se rovněž setkala se zástupci společností EMBRAER, ATECH, VISIONA, stejně jako Companhia Brasileira de Cartuchos, která vlastní českou firmu Sellier and Bellot, a brazilskou firmou CSD, která na brazilském trhu zastupuje Tatra Trucks a Excalibur.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Brasílii (Brazílie).

• Teritorium: Amerika | Brazílie | Zahraničí

Doporučujeme