Vídeňský festival nabízí i českým výrobním startupům až 300 000 eur

Město Vídeň ve spolupráci s Evropským inovačním a technologickým institutem chtějí pomoci středo a východoevropským začínajícím podnikům z výrobního a zpracovatelského sektoru.

Speciální program v rámci startupového festivalu ViennaUP´22 nabídne účastníkům přístup do vídeňské scény, intenzivní program k rozvoji i možnost odnést si až sedm a půl milionu korun.

Ilustrační fotografie

Hospodářská agentura města Vídeň (Wirtschaftsagentur Wien) a Evropský inovační a technologický institut (EIT) po roce znovu spojily síly a připravily iniciativu Discover Vienna: Manufacturing Edition zaměřenou na nové i rostoucí startupy z regionu střední a východní Evropy, včetně České republiky.

Pozvánka do Vídně, hotspotu pro startupy

Vybraná patnáctka uchazečů získá pozvánku na intenzivní program od 30. května do 3. června přímo v rakouské metropoli. Vídeň dlouhodobě patří mezi města s nejvyšší kvalitou života na světě a v posledních letech se stala jedním z evropských hotspotů pro startupy, zejména se zaměřením na region střední a východní Evropy. V místním zpracovatelském průmyslu podle organizátorů působí 8 500 firem s obratem přesahujícím 12,3 miliardy eur.

Účastníci programu během pěti dní ve Vídni získají možnost poznat lokální scénu, a díky probíhajícímu festivalu ViennaUP´22 i místní startupový ekosystém a investory. Mohou se zúčastnit exkurzí a řady školení včetně osobního tréninku a mentoringu zaměřeného na vstup investorů. Další dlouhodobou výhodu může představovat přístup do partnerské sítě středoevropské pobočky EIT.

Vídeň láká klimatické inovátory z celého světa

Právě pobočka EIT Manufacturing CLC East slibuje účastníkům bezplatné užívání kancelářských prostor, pokrytí nákladů na cestě do Vídně a zpět a pro nevídeňské účastníky i zajištění ubytování. Vybrané subjekty dostanou přístup na pitchingovou akci BoostUp! East, kterou Vídeň hostí 1. června. Vítězům se následně otevře cesta do programu EIT Manufacturing umožňujícího čerpat až 300 000 eur.

Přihlášky mohou podávat nové a rostoucí startupy, které nabízejí řešení v oblasti zpracovatelství a výroby, se sídlem v Česku, Slovensku a dalších zemích střední a východní Evropy. Od založení společností by nemělo uplynout více jak osm let a každý tým musí tvořit alespoň dvojice. Žadatelé musí být po fázi prototypu a již úspěšně uvedeni na svůj domácí trh. Přihlášky lze posílat do 3. května 2022. Všechny další informace jsou k dispozici na webu EIT Manufacturing

Redakčně upravená tisková zpráva Eurocommpr.cz

• Teritorium: Česká republika | Rakousko

Doporučujeme