Video: Přímý přenos ze zahájení státní účasti na MSV

První ze série přímých přenosů z brněnského výstaviště nabídne pohled na slavnostní otevření České národní expozice, která je společným “stánkem” 14 subjektů, konkrétně českých ministerstev a podpůrných institucí. Zahájení můžete živě sledovat dnes od 11:30.

Do areálu brněnského výstaviště se po roční covidové pauze vrací od pondělí 8. listopadu tradiční Mezinárodní strojírenský veletrh.  Hlavním tématem letošního,  62. ročníku akce, která se stala jedničkou svého druhu ve střední Evropě, bude Digitální továrna 2.0. Ta v pavilonu F předvede, jak může digitalizace výroby vypadat v praxi – na vzniku expozice se podílelo více než 20 firem. Na tiskové konferenci to dnes řekli zástupci pořádajících Veletrhů Brno.

Už podruhé představí v České národní expozici svůj přístup k digitalizaci tuzemská ministerstva a instituce. Naposledy se tak stalo v roce 2019. „Od té doby se ušel kus cesty, kterou naprosto zásadně poznamenala pandemie covid-19, potvrzující mimo jiné naprosto zásadní význam digitalizace, synergií činností a spolupráce. Subjektů v České národní expozici tak letos na MSV bude už 14,“ uvedl vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček. 

Aktivity vystavovatelů v Digitální továrně 2.0 budou vysílány i na Digitální stage, tedy prostoru navazujícím na expozici transformačních technologií, ve kterém vystavovatelé ukážou svá řešení a zajímavé případové studie. Archiv záznamů bude přístupný i po skončení akce.

Na 62. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu přijede 1016 vystavovatelů z 35 zemí. Při 61. veletrhu v roce 2019 bylo vystavovatelů přes 1620. Pokles v prezentujících vidí ministr Havlíček i generální ředitel veletrhů Brno Jiří Kuliš v nemožnosti některých cizinců kvůli covidové situaci vycestovat z vlastních zemí. Poměr mezinárodní a domácí účasti se v tomto roce čeká 30 ku 70 procentům, dosavadní zvyklostí byla bilance půl na půl.

Zdroj: ČTK Protext, PR divize České tiskové kanceláře

• Témata: Podpora exportu

Doporučujeme