Známý český výrobce dveří expanduje do Srbska

Největší výrobce interiérových dveří v ČR, společnost Doornite nově zakládá pobočku v Srbsku. Doornite se již podruhé ve spolupráci s kanceláří CzechTrade zúčastnila největšího stavebního veletrhu na Balkáně, výstavy SEEBBE 2023.

Tuzemská firma, která exportuje více než polovinu své roční produkce, otevřela krátce po veletrhu v Bělehradě nový showroom.

Doornite v Srbsku

Veletrhu i slavnostního zahájení provozu showroomu se zúčastnili i generální ředitel firmy Pavel Šatný a obchodní ředitel David Krubner, dále Robert Kovačevič, ředitel srbské pobočky Doornite, ředitel srbské kanceláře CzechTrade Martin Šmejc a Ivo Ulich, hlavní akcionář výrobce kování M&T, které bude Doornite na místním trhu exkluzivně zastupovat.

Na veletrhu SEEBBE byly představeny vstupní i interiérové dveře do bytů, laminátové a dřevěné plovoucí podlahy FLOORNITE. Zájem návštěvníků přitáhly 3× lakované, prémiové bílé dveře CLARA.

Šedesát procent produkce jde na export

„Dlouhodobě exportujeme téměř šedesát procent naší roční produkce, což je přes cca 300 000 dveří a zárubní na Slovensko, do Rakouska, Německa, Beneluxu i do zemí bývalé Jugoslávie. Rozhodli jsme se založit vlastní pobočku v Srbsku, abychom v regionu zajistili nadstandardní úroveň servisu pro zákazníky,“ popisuje Pavel Šatný.

Účast českých firem na veletrhu SEEBBE 2022 v Srbsku

„V zemích na Balkáně je při obchodování kladen velký důraz na dobré vztahy a vybudovanou důvěru. I z tohoto důvodu zaměstnáváme v nové pobočce srbské pracovníky,“ říká obchodní ředitel Doornite David Krubner.

„Náš přístup a ochota řešit netradiční požadavky nám pomohl i v jednání s developerem Sebre, který připravuje nejprestižnější rezidenční projekt Marina Dorčol v Bělehradě. Pro tuto významnou investiční příležitost jsme vyvinuli nový typ lakovaných dveří s výškou 2 400 mm,“ dodává.

Vedoucí zahraniční kanceláře CzechTrade Srbsko Martin Šmejc dodává: „Naše podpora a úspěch české výrobní společnosti, která na srbský trh dodává produkty s vysokou přidanou hodnotou, jsou dobrým signálem i pro další exportéry.“

• Teritorium: Česká republika | Srbsko

Doporučujeme