Porota vybrala vítěze soutěže Rodinná firma roku 2023

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) vyhlásila vítěze již 12. ročníku soutěže Rodinná firma roku AMSP ČR. Vyhlášení vítězů proběhlo na galavečeru Dne podnikatelů ČR 9. listopadu 2023.

Soutěžilo se v kategoriích Malá a Střední firma. Příběhy firem hodnotila porota složená ze zástupců partnerů soutěže, tedy České spořitelny, Deloitte Česká republika a Slavia pojišťovny, doplněná o zástupce AMSP ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu, vydavatelství Antecom a portálu BusinessInfo.cz.

Vyhlášení soutěže Rodinná firma roku 2023. V kategorii středních firem zvítězila společnost Plojhar s.r.o. | BusinessInfo.cz

Hledají se inspirativní příběhy rodinných firem

„Soutěž hledá inspirativní příběhy rodinných firem, které úspěšně překonaly mnohá úskalí v podnikání, zakládají si na dobrém jménu, čestném jednání a tradici firmy, kterou zamýšlejí zachovat prostřednictvím svých následníků i pro další generace,“ upřesňuje Josef Jaroš, předseda představenstva AMSP ČR.

„V rodinné firmě jste odpovědni svému vlastnímu jménu, i odkazu předků, abyste firmu jednou předali nástupcům v ještě lepším stavu, než v jakém jste ji přebírali,“ vysvětluje člen představenstva AMSP ČR, garant projektu Rodinná firma a představitel 3. generace rodinné firmy Beznoska s.r.o. z Kladna Petr Milata.

Top 5 firem v kategorii Malá firma

Top 5 firem v kategorii Střední firma

  • Green Idea s.r.o.
  • MORIS Design s.r.o.
  • Navláčil stavební firma, s.r.o.
  • Plojhar s.r.o.
  • THERMOSERVIS – TRANSPORT s.r.o.

„Čím dále více se setkáváme s malými a středními firmami, které vnímají jako inovace jako klíčové a neustálý vývoj svých produktů či služeb mají vepsané ve své firemní DNA,“ uvádí Miroslav Svoboda, Country leader společnosti Deloitte.

Rodinná firma PPS Engineering našla protiúder na cenový dumping: Inovace

„Pomáháme jim strukturovat byznys, expandovat do zahraničí, podporujeme jejich inovace, spoluvytváříme podnikové strategie, řešíme nástupnictví. Těší mě, že vidím všechny ty příběhy, za kterými stojí píle, odhodlání a skvělé nápady.“

Navazují na staletou rodinnou tradici: Z malé knihařské dílny vyrostla prosperující firma

Rodinné firmy jsou důležitou součástí naší ekonomiky a přinášejí stabilní a trvalé hodnoty do našeho podnikatelského prostředí. Proto se staráme také o jejich finanční zdraví, což je i dlouhodobá strategie celé České spořitelny. Finančně zdravá firma má totiž lepší předpoklady uspět a reagovat na neustálé změny,“ říká Jan Jašek, ředitel firemních center České spořitelny, která je generálním partnerem projektu „Rodinná firma“ AMSP ČR. 

„Naším posláním je pomáhat klientům v obtížných situacích, stabilizovat jejich životy a podnikání v momentech, které jsou nečekané. I proto jsme rádi, že se můžeme setkávat i ve slavnostních okamžicích, mezi které patří i předávání cen vítězům,“ definuje Karel Waisser, generální ředitel Slavia pojišťovny.

Příběhy firem najdete na stránkách rodinnafirmaroku.cz.

Vítězové jednotlivých kategorií

Malá firma:

  1. místo: PPS Engineering s.r.o.
  2. místo: MS ProTech s.r.o.
  3. místo: frenski s.r.o.

Střední firma:

  1. místo: Plojhar s.r.o.
  2. místo: Navláčil stavební firma, s.r.o.
  3. místo: THERMOSERVIS – TRANSPORT s.r.o.

Udělena byla ale také Cena veřejnosti – tu získala firma Green Idea s.r.o.

Celý záznam večera Dne podnikatelů 2023 na YouTube.

Portál Businessinfo.cz je partnerem soutěže Rodinná firma roku

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme