Česko-japonské inovační dny CzechInvestu se zaměřily na zelené technologie

V úvodu března připravil CzechInvest již druhý ročník Česko-japonských inovačních dnů, které se tentokrát zaměřily na zelené technologie. Tématu udržitelnosti se přikládá stále více důležitosti v České republice i v Japonsku.

V rámci online webináře mělo deset  českých technologických firem možnost představit svá inovativní technologická řešení a jejich přínos pro snižování uhlíkové stopy širokému spektru japonských posluchačů. Mezi více než stovkou  účastníků online webináře nechyběli zástupci soukromého sektoru, univerzit, výzkumně-vývojových institucí či investorů, stejně jako zájemci z řad odborné veřejnosti.

Zdroj: CzechZdroj

Inovační dny byly pro české firmy ideální příležitostí pro navázání vazeb s japonskými protějšky v oblasti udržitelnosti, ať už se konkrétně jedná o spolupráci v rámci výzkumně-vývojových projektů, získání partnera pro místní zastoupení, či oslovení investora. Během desetiminutových prezentací se představilo deset českých inovativních společností – CYRKL, DEVINN, GreeenVille Tech, Heesters, LEANCAT, Lightigo, MIWA Technologies, NAFIGATE Corporation, REFORK a World from Space. Firmy nabídly japonskému publiku excelentní technologická řešení v oblasti cirkulární ekonomiky, vodíkových technologií, chytrých měst a udržitelného zemědělství.

Akce byla i letos organizovaná ve spolupráci s Japan External Trade Organization (JETRO) a podpořila ji celá řada významných hostů. V úvodní části webináře vystoupili s úvodním slovem J. E. Hideo Suzuki, velvyslanec Japonska v České republice, Ondřej Svoboda, ekonomický diplomat českého velvyslanectví v Tokiu, Go Shimuta, ředitel JETRO Praha a Jakub Hájek, ředitel Divize startupů a inovativních malých a středních podniků agentury CzechInvest. Ti vyzdvihli potenciál České republiky v oblasti inovací a podtrhli dlouhodobě úspěšnou spolupráci mezi Japonskem a Českou republikou, na kterou je možné navazovat i v oblasti zelených technologií a udržitelnosti.

Webinářem ale Česko-japonské dny zdaleka nekončí. Do poloviny března mají japonští účastníci možnost oslovit desítku českých inovativních společností a zahájit spolupráci prostřednictvím B2B setkání.

• Teritorium: Česká republika | Japonsko

Doporučujeme