Podnikatelům v cestovním ruchu postiženým covidem už se proplácejí dotace

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo v listopadu program COVID – Podpora cestovního ruchu s cílem podpořit cestovní kanceláře, agentury a průvodce. Už 16 dní od zahájení příjmu žádostí o podporu hlásí ministerstvo první proplacené žádosti. Další budou přibývat v následujících dnech.

„První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je dobrá zpráva. Tempo vyplácení se po prvních ověřovacích platbách navíc ještě výrazně zrychlí. Další podnikatelé obdrží peníze v nejbližších dnech. Pevně věřím, že tato podpora pomůže cestovním kancelářím, agenturám a průvodcům v době, kdy nemohou z důvodu nedostatku turistů a velmi omezených možností cestování naplno podnikat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Nárok na dotaci mají cestovní kanceláře, cestovní agentury i průvodci, kteří byli postiženi pandemií covid-19.

Aktualizované výzvy a další informace na stránkách MMR

Příjem žádostí zahájilo Ministerstvo pro místní rozvoj 11. listopadu. Od té doby mohli cestovní kanceláře, agentury a průvodci v cestovním ruchu podávat žádosti o podporu ve zmíněném programu. V pátek 27. listopadu se proplatily první žádosti, a to pěti cestovním kancelářím za více než 1,3 milionu korun. K tomuto dni přišlo na ministerstvo více než 900 žádostí za 280 milionů korun.

Ministerstvo navíc (oproti původně plánovanému termínu) posunulo termín podávání žádostí až do 11. ledna 2021, aby i v této těžké situaci měli žadatelé dostatek času na přípravu.

Kdo a na co má nárok? Podrobnosti o programu na BusinessInfo.cz

Další informace hledejte na www.businessinfo.cz/koronavirus

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme