Soutěž Podnikavá hlava již potřinácté pomůže s rozběhnutím podnikání

Již 13. ročník soutěže Podnikavá hlava vyhlásil Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP). Své projekty mohou zájemci přihlašovat do 10. května 2022.

Na vítěze soutěže čekají nové kontakty, networking, sdílení zkušeností, konzultace s mentory, ale také 50 tisíc korun do startu podnikání nebo 50% sleva na roční pronájem kanceláře.

Ilustrační fotografie

Podnikavá hlava je určena všem, kteří mají zájem s podnikáním začít, ale rovněž zkušeným podnikatelům, kteří chtějí zaujmout novým nápadem. „Jde o skvělou příležitost, jak najít investora či partnera pro vaše podnikatelské nápady a posunout je na další úroveň. Účastí v Podnikavé hlavě můžete získat nejen zajímavé výhry, ale také si ověřit, zda je o váš nápad zájem, a získat zpětnou vazbu od poroty a dalších účastníků,“ uvedl ředitel VTP UP Petr Kubečka.

Harmonogram a pravidla soutěže najdou zájemci na webu Podnikavá hlava. Stěžejní je termín 10. května, dokdy je třeba podnikatelské záměry do soutěže přihlásit. Vybraných 10 finalistů pak představí své projekty 24. května v rámci akce StartUPday, kde odborná porota rozhodne o vítězi. Zároveň budou vyhlášeny i výsledky dvou speciálních kategorií Podnikatel z UP a Cena Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK) pro nejinovativnější nápad.

Vítězem loňského dvanáctého ročníku se stala Dominika Sokolová s projektem Festada, který chovatelům stád pomáhá funkčně evidovat jejich chovy. Příspěvek byl natolik zajímavý, že vyhrál i Cenu ICOK pro nejinovativnější nápad.

Více si o loňském ročníku přečtěte v článku Podnikavá hlava 2021 zná vítěze.

Na druhém místě se v loňské Podnikavé hlavě umístil a v kategorii Podnikatel z UP zvítězil projekt Kovář Masaryk od Adama Koláře, který představil první jednotnou webovou platformu s kurzy zaměřenými na řemesla a ruční práce. Třetí místo vloni obsadil nápad Barbory Brázdilové s názvem Maminko, klid – specializovaný diář pro maminky, vytvořený na základě vědeckých poznatků.

Soutěž Podnikavá hlava pořádá Univerzita Palackého v Olomouci pod záštitou Olomouckého kraje a města Olomouc a za finanční podpory generálního partnera, firmy Reticulum, a podpory hlavního partnera, jímž je Inovační centrum Olomouckého kraje, a dalších organizací a firem.

Redakčně upravená tisková zpráva Univezity Palackého v Olomouci

Doporučujeme