Leaders Talk na brněnském veletrhu řešil digitalizaci výroby a umělou inteligenci

Významní hráči českého průmyslu se sešli v Brně dne 10. října 2023 na konferenci Leaders Talk, pořádané Českou manažerskou asociací (ČMA), a věnovali se digitalizaci výroby a využití umělé inteligence v průmyslovém sektoru.

Konference na Mezinárodním strojírenském veletrhu byla stejně jako předchozí Leaders Talk v Praze přehlídkou inspirativních prezentací a vášnivých diskuzí, které osvítily mnohé výzvy a nové příležitosti, které nám přináší doba rychlé digitalizace a rostoucího vlivu umělé inteligence.

Zdroj: BVV

Zde jsou klíčová témata, kterým se diskutující na konferenci věnovali:

Digitální evoluce výroby: Průmysl 4.0 už není budoucností, ale realitou. Leaders Talk se stalo dynamickou platformou pro sdílení úspěšných příběhů o tom, jak moderní technologie mohou pozvednout výrobu na novou úroveň efektivity a kvality.

Umělá inteligence v průmyslu: Umělá inteligence se stává nepostradatelným nástrojem pro moderní průmysl. Diskutovalo se o tom, jak AI může pomoci průmyslovým procesům stát se inteligentnějšími, prediktivnějšími a účinnějšími.

Jubilejní ročník soutěže Manažer roku zná své vítěze

Vzdělávání a profesionalizace zaměstnanců: Jedním z nejvíce diskutovaných témat bylo, jak zajistit, aby budoucí generace pracovníků byly připraveny na digitální revoluci. Byly představeny iniciativy a projekty zaměřené na přípravu mladých jedinců na technologicky náročné role v průmyslu.

Profesionálové a manažeři přítomní na Leaders Talk na konferenci oceňují zejména výměnu nápadů a zkušeností s kolegy a odborníky ze sektoru.

„Těší nás, že jsme mohli uspořádat tuto významnou konferenci, která přivedla dohromady průmyslové lídry a technologické vizionáře. Věříme, že tato událost bude pohonem pro další rozvoj českého průmyslu a pomůže firmám lépe se připravit na digitální výzvy budoucnosti,“ říká výkonný ředitel České manažerské asociace Ivo Gajdoš.

Jen třetina firem má plán digitální transformace, ukázal průzkum

Leaders Talk nebylo pouze prezentací nejnovějších trendů, ale také o budování silných profesionálních sítí a podpoře inovace v průmyslu. Česká manažerská asociace již nyní plánuje další obdobné akce, které budou poskytovat další dávku inspirace a podpory pro nejen rozvoj českého průmyslu.

Redakčně upravená tisková zpráva ČMA

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Průmysl

Doporučujeme