Pivovarnictví a sladovnictví (obsahová náplň řemeslné živnosti)

Obsahová náplň živnosti řemeslné „Pivovarnictví a sladovnictví“.

Řízení a obsluha chemicko-fyzikálních a biologických technologických procesů v pivovarnické a sladovnické výrobě. Výroba základní suroviny, sladu – přejímka sladovnického ječmene, čištění, třídění, ošetřování, máčení, klíčení, hvozdění, odkličování, u speciálních druhů pražení a konečná úprava sladu. Vaření piva – šrotování sladu, rmutování, vystírání, scezování sladiny, chmelovar, čiření a chlazení mladiny, zakvašování, hlavní kvašení na spilkách, dokvašování v ležáckých sklepích (alternativně řízení kvašení v tancích), filtrace, stabilizace, pasterace, stáčení piva. Výroba nápojů na bázi piva.

V rámci živnosti lze dále provádět prodej čepovaného piva v provozovnách, které jsou součástí pivovaru.

Obsahové náplně dalších řemeslných živností

Doporučujeme