Česká Hybrid Company oslovila televizní trh jihovýchodní Asie

Technologicko-marketingová společnost Hybrid Company stála u zrodu hybridní televize HbbTV v České republice, která je známá v podobě červeného tlačítka na televizních obrazovkách. Dnes se řadí mezi špičkové odborníky v komerčním využívání technologie HbbTV v Evropě. V roce 2018 zahájila s podporou agentury CzechInvest expanzi také do několika zemí jihovýchodní Asie.

V roce 2015 firmu založil Lukáš Hnilička, bývalý technologický ředitel hudební televize Óčko. Hybrid Company propojuje internet a televizi. Jejím produktem je centrální systém pro online správu reklamních formátů do televizního prostředí. Zabývá se optimalizací a monetizací reklamního prostoru. Spolupracuje s předními televizními stanicemi ve střední a východní Evropě.

V červnu 2018 se firma zúčastnila týdenního podpůrného programu agentury CzechInvest CzechMatch v Singapuru s cílem prozkoumat možnosti expanze v jihovýchodní Asii. „Singapur je vstupní branou pro celou jihovýchodní Asii. Jedná se o velice stabilní prostředí nakloněné inovacím a novým technologiím. Program CzechMatch agentury CzechInvest je skvělou referencí pro tamní region,“ říká Jiří Voříšek, CMO Hybrid Company.

CzechMatch pomáhá propojovat české startupy se zahraničními investory. V neznámém prostředí jim otevírá dveře k místní investorské komunitě, seznamuje je s trhem, vede je k networkingu a novým podnikatelským příležitostem.

Jednání s králem digitálních technologií

Tým Hybrid Company získal mentoring od CEO společnosti Expara, andělského investora, který založil několik investičních fondů, a který vede pobočky Expary také v Thajsku a Vietnamu.

CzechInvest zprostředkoval setkání s honorárním konzulem České republiky v Singapuru a jedním z nejvlivnějších mužů v oblasti digitálních technologií v regionu Kwee Liong Seenem, a dále s dalšími investory z velkého portfolia kontaktů Expary a s českými společnostmi, které v jihovýchodní Asii již působí (například Kebola, Lasvit a jiné).

S pomocí společnosti Expara se tým Hybrid Company seznámil s místním trhem. Na podzim 2018 měl možnost prezentovat své know-how na konferenci Asia-Pacific Broadcast Union (ABU). Poté Hybrid Company založila pobočku v Singapuru.

Zaměřeno i na Filipíny či Malajsii

Výsledkem spolupráce s CzechInvestem je několik významných jednání o spolupráci v regionu Jihovýchodní Asie. Mezi nimi například:

  • V Singapuru probíhají jednání s Media Corp., částečně státní firmou, která ovládá tamní telekomunikační trh, dále pak s majoritním operátorem SingTel.
  • Ve Vietnamu se jedná s televizními společnostmi SCTV a HTV.
  • Na Filipínách pak s vysílateli a operátory Accion, Cignal a TV5.
  • V Malajsii probíhají jednání se společností MYTV, státní organizací, která má na starosti i přechod na DVB-T2, a dále s dvojicí tamních největších komerčních skupin, Astro Group a Prima Group, které provozují většinu programů.

Přečtěte si také další případové studie úspěšných českých startupů a firem, které podpořila agentura CzechInvest. Příběhy startupů InsightART, Hybrid Company, Miomove, Langino, Retailys.com, Motionlab, Actijoy, Pikto Digital, FaceUp.com, Hardwario, Hayaku, CashReader, Stavario, Roletik, Mebster, EV Expert, VisionCraft nebo Sharry.

   

• Témata: Inovace a startupy
• Oblasti podnikání: Investice | Marketing, média a PR

Doporučujeme