Podmínky pro organizování a financování oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách

A. Národní výstava

Národní výstavy jsou akce zaměřené především na prioritní teritoria, jejichž hlavním rysem je partnerství státu a podnikatelských subjektů. Tyto výstavy bývají pořádány samostatně mimo mezinárodní výstavní akce, případně se jedná o mezinárodní veletrhy, na kterých ČR může vystupovat jako tzv. partnerská země. Jejich organizace předpokládá účast minimálně 20 vystavovatelů. MPO zajistí vystavovatelům mj. výstavní plochu a stavbu expozice.

Prostor v expozici

MPO poskytne vystavovateli zdarma výstavní plochu o velikosti 9 m2 (z toho 1–2 m2 bude použito na společné zázemí), uhradí základní stavbu české expozice (stěnové panely, informační pult, koberec), včetně osvětlení. MPO navíc uhradí vystavovateli plochu pro prezentaci jeho exponátů v závislosti na celkové disponibilní ploše.

Vystavovatel si bude hradit nadstandardní vybavení své expozice (nadstandardem se rozumí nábytek, vitríny, podstavce, vnitřní členění své expozice zajišťované realizační firmou na základě zvláštní objednávky předem).

Grafický koncept expozice

Expozice je realizována podle schváleného Prezentačního manuálu MPO pro ČOÚ. Grafika expozice vyjadřuje skutečnost, že se jedná o národní výstavu České republiky a je hrazena MPO. MPO také hradí a schvaluje loga a názvy jednotlivých vystavovatelů, které budou umístěny na informačním pultu, panelu nebo límci stánku. Vystavovatel se zavazuje, že svou vnitřní grafikou, kterou hradí na vlastní náklady, nenaruší celkový koncept české expozice.

Společné prostory v expozici

Společné zázemí české výstavy (kuchyňka, sklad a jednací místnost) hradí MPO a je k dispozici pro všechny vystavovatele. Jeho rozsah bude dán počtem vystavovatelů a rozsahem expozice. Společné zázemí tvoří kuchyňka (vybavená dřezem, boilerem, vařičem, několika lednicemi, min. jedním kávovarem a varnou konvicí, sadou nádobí pro 24 osob + nádobím na jedno použití dle potřeby), skladové prostory s regály, věšáky, koši a event. několika uzamykatelnými skříňkami a prostor pro jednání vybavený stoly a židlemi.

MPO hradí připojení elektřiny, přívod a odpad vody, spotřebu energie a vody a úklid. MPO dále hradí pojištění celé expozice. Exponáty a vlastní firemní vybavení si pojistí vystavovatelé.

Doprovodná propagace

Doprovodnou propagaci odpovídající charakteru akce, příslušnému teritoriu a finančním možnostem MPO (např. společenské akce, semináře, workshopy, tiskové konference, inzerce, společné multimediální prezentace aj.) včetně případného kulturního a doprovodného programu hradí MPO. MPO zajišťuje vydání katalogu „Průvodce národní výstavou“.

Doporučujeme