Startuje další ročník soutěže Rodinná firma roku. Podniky se mohou hlásit do září

Další ročník tradiční soutěže Rodinná firma roku AMSP ČR je na startu. Odborná porota vybere vítěze ve dvou kategoriích, vyhlášena bude i Cena veřejnosti. Podniky se mohou přihlásit do 4. září.

Soutěž Rodinná firma roku AMSP ČR hledá podle organizátorů inspirativní příběhy rodinných podniků, které úspěšně překonaly úskalí v podnikání, zakládají si na dobrém jménu, čestném jednání a tradici společnosti.

Slavnostní vyhlášení Rodinné firmy roku 2022

Účastníci navíc zamýšlejí zachovat rodinný byznys prostřednictvím svých následníků i pro další generace.

„Z rodinné firmy se neutíká, nepřestěhujete ji do jiné země,“ vysvětluje Petr Milata, člen představenstva AMSP ČR a představitel třetí generace rodinné firmy Beznoska s.r.o. z Kladna. „Jste odpovědni svému vlastnímu jménu, i odkazu předků, abyste firmu jednou předali nástupcům v ještě lepším stavu, než v jakém jste ji přebírali,“ dodává.

Vítězové jsou tradičně vyhlašováni ve dvou kategoriích:

  • Malá firma (podniky do 50 zaměstnanců s obratem do 10 milionů eur)
  • Střední firma (podniky do 250 zaměstnanců s obratem do 50 milionů eur)

„Rodinná firma roku AMSP ČR“ navazuje na původní ročníky soutěže „Equa bank Rodinná firma roku“. Z každé kategorie je porotou vybráno pět nejlepších firem. Právě z této TOP desítky následně lidé volí svého favorita v Ceně veřejnosti. Veřejnost bude moci hlasovat na webu Rodinná firma roku od 26. září do 3. října 2023.

„Rodinné firmy podnikají promyšleně, odpovědně, v dlouhodobém horizontu a také pomáhají v místě, kde působí. Je pro ně důležitá i podpora rodiny v podnikání či sdílení zkušeností. Připojte se i vy do tohoto významného soutěžního klání, které má více než dvanáctiletou tradici,“ vyzývají pořadatelé z AMSP ČR.

Soutěž byla oficiálně zahájena 22. května, do 4. září se do ní mohou firmy přihlásit. V září proběhne výběr vítězů odbornou porotou a následuje zmíněné hlasování veřejnosti. Slavnostní vyhlášení vítězů včetně firem, jež ovládly Cenu veřejnosti, proběhnou na galavečeru Dne podnikatelů ČR v listopadu 2023.

Registrace do 12. ročníku soutěže Rodinná firma roku AMSP ČR 2023

Loňští vítězové inspirují ostatní

Loňskými vítězi kategorií Malá a Střední firma se staly Retap spol. s.r.o a Hrdlička spol. s.r.o.

Retap spol. s.r.o., vyrábí krbová kachlová kamna na zakázku. Opláštění jim tvoří tradiční keramické kachle vlastní výroby. K současnému trendu patří také výběr ideálního topidla, které plní funkci teplovodního nebo teplovzdušného zdroje vytápění v kombinaci s tradičními kachlemi jako funkčního pláště kamen.

Kategorii Střední firma loni ovládla společnost Hrdlička. Firma patří mezi největší poskytovatele v oblasti geomatických služeb v České republice. Její řešení využívá odborná i širší veřejnost, soukromé podniky a státní i veřejná správa. Významnými klienty jsou společnosti působící v oborech stavebnictví, energetiky, telekomunikací a vodohospodářství.

Předchozí ročníky soutěže Rodinná firma roku:

Portál BusinessInfo.cz je mediálním partnerem soutěže

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme