Zdroj: CzechTrade

Podmínky pro obchodní a služební cesty do Střední Ameriky

Přehled omezení či opatření ohledně situace související s covidem-19 při cestování do zemí Střední Ameriky.

Informace o podmínkách cest do a ze zemí Střední Ameriky s ohledem na vývoj koronavirové situace.

Ilustrační fotografie

Přehled opatření ve vybraných zemích

Honduras

Všichni cestující do Hondurasu mohou být podrobeni lékařské prohlídce při vstupu do země a v případě symptomů jim může být nařízena izolace na vlastní náklady, není vyžadováno potvrzení o očkování ani test covid-19. Turisté musí vyplnit zdravotní prohlášení. Země již funguje standardně, povinné není nošení roušek (kromě zdravotnických zařízení, lékáren apod.).

Salvador

Země nepožaduje při vstupu očkovací průkaz. Je však nutné se předem ujistit, že tento dokument nevyžaduje aerolinie, se kterou cestujete. Pro pobyt v některých hotelech, oblastech či akcích může být očkovací průkaz požadován.

Guatemala

Guatemala umožňuje turistické cesty za dodržení hygienických protipandemických podmínek (namátková kontrola symptomů), pro vstup země již nepožaduje ani potvrzení o očkování, ani negativní testy. Země již funguje standardně, s drobnými omezeními (prodej alkoholu v noci apod.) v některých lokalitách.

Nikaragua

Při vstupu do země je požadován negativní PCR test na covid-19 ne starší 72 hodin, což platí pro všechny pasažéry i posádky, pokud nemají dokončeno očkování. Cestující, kteří se při příjezdu prokáží kompletním očkováním (přičemž poslední dávka musela být aplikována nejméně 14 dní před příletem) v tištěné či digitální podobě, mohou vstoupit do země bez testu PCR. Stále je omezen počet mezinárodních letů. 

Kostarika

Od 1. dubna 2022 mohou na území Kostariky vstoupit očkované i neočkované osoby bez jakéhokoliv omezení. Ruší se povinnost vyplnění příjezdového formuláře Pase de salud a je zrušena povinost zřízení cestovního pojištění neočkované osoby.

Panama

V současné době neexistují žádná omezení ani požadavky specifické pro covid-19. Hygienická opatření zavedená v souvislosti s onemocněním covid-19 pro vstup cestujících na území panamské republiky, omezení koncetrace lidí v prostoru a hygienické rozestupy osob byla zrušena 14. září 2022.

Kuba

S účinností od 6. dubna 2022 Kuba zrušia povinnost předložení očkovacího certifikátu i negativního PCR testu.

Dominikánská republika

S účinností od 23. dubna 2022 není pro vstup do Dominikánské republiky vyžadován negativní test ani očkovací certifikát. Před příletem i odletem z území musí však všichni cestující vyplnit elektronický zdravotní formulář na webu eTicket. Dominikánská republika dne 17. února 2022 ukončila všechna omezení týkající se šíření epidemie koronaviru, včetně povinnosti nošení roušek na veřejných prostranstvích a v hromadné dopravě.

Zpracoval tým zahraniční kanceláře CzechTrade Mexiko, zastupitelské úřady ČR

Zpět na přehled situace okolo koronaviru ve světě

• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas | Obchod