Spolupráce firem, vědy a výzkumu v Česku úspěšně funguje

5. České ochranné osobní pomůcky

Nejnovější reportáž a následná živá diskuze se zaměří na spolupráci univerzit, start-upů a tradičních českých podniků při vývoji a výrobě ochranných osobních pomůcek.

Prezentován bude vývoj nanorespirátorů a nanoroušek zlínské společnosti SPUR. Představen bude také další postup spolupráce CIIRC ČVUT a TRIX Connections při vývoji ochranné polomasky RP95 pro 3D tisk, která aktuálně získala mimořádné ocenění Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Tyto dva subjekty nyní společně vyvinuly aplikaci pro skenování obličeje pro customizovaný výběr velikosti těsnění masky. Navíc se společnosti SPUR a TRIX Connections společně věnují vývoji naprosto unikátního nanofiltru.

K těmto aktivitám se přidává také Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, která zahajuje spolupráci se svým testbedem a připojuje se k Testbedu pro Průmysl 4.0 v CIIRC ČVUT v rámci mezinárodního centra RICAIP. Spolu s CIIRC ČVUT mají zájem o umístění robotické línky na výrobu ochranných osobních pomůcek, které nabídla darovat České republice tchajwanská vláda.

Přímý odkaz na video na FB

Zpět na začátek

Další informace hledejte na www.businessinfo.cz/koronavirus

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme